onsdag den 23. november 2011

UDRYD ÅLEN PÅ KONGENSBRO

I området ved Kongensbro har man siden 1663 drevet kro. Det gør man også i dag, og som i fordums dage er ålen også på menukortet! Og de er gode - rigtigt gode, de ål, med en øl og en dram til. Nej, der er absolut intet galt med de ål der serveres på Kongensbro Kro og det gælder hvad enten de serveres som røget eller stegt ål! Og der er altid nok af dem - i det mindste på Kongensbro Kro! Ude ved vejen har kroen et skilt: "Spis ål fra Gudenåen" - og det gør de så! I busser, private biler, på cykel med trækvogn kommer folk valfartende langvejs fra til Kongensbro Kro for at deltage i festen. Og havde man haft mulighed, hvis ikke dronten var uddød, ville man også have sat et skilt ude ved vejen: "Spis dronter - vi har de sidste 10".

ARGUMENTATION
Hverken den Europæiske ål eller Kongensbro Kro kan desværre sno sig uden om en markant tilbagegang, der truer med at udrydde ålebestanden helt. Figuren nedenfor illustrerer meget tydeligt problemet, hvor ålefangster i Danmark fra 1920 til 2007 er angivet!


Der kan være mange årsager til tilbagegangen, men det virker besynderligt, at når en fiskeart er truet, at vi så ligefrem reklamerer med at få ædt de sidste! Hvorfor finder Kongensbro Kro ikke ud af et alternativ og sletter ålen af menukortet! I modsat fald løser problemet med ål på menukortet sig helt af sig selv!

:: sEs gør virksomheder en lille smule grønnere...::

Ingen kommentarer:

Send en kommentar